Vier kerst in Gouden Stad Praag

Vier de kerst op een bijzondere manier in de 'Gouden Stad' Praag 🎄

Deal gevonden door

Kerstreis Gouden Stad Praag

Verblijf

Je verblijft in 4-sterren Hotel Duo. Dit moderne 4-sterren hotel ligt vlakbij het centrum van Praag. Alle kamers beschikken over een tv, telefoon, minibar, wifi en een badkamer met bad of douche en toilet. Daarnaast kun je gebruik maken van de sauna (€), massage(€), solarium (€), binnenzwembad, rustruimtes en fitnessruimte.

Deze reis is o.b.v. 2 personen met halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag.

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht.

Hoogtepunten

  • De eerste dag ben je onderweg naar de eerste tussenstop in Dresden. Hier maak je een overnachting.
  • Op dag 2 bezoek je Dresden waar je één van de mooie kerstmarkten van Duitsland vindt. Het is een aaneenschakeling van kleine en grote marktjes. Je zal diverse shows, levende sprookjes, bijzondere ambachten en heerlijke hapjes tegenkomen. De bevolking van Dresden vind de kerstbeleving het allerbelangrijkste. In de middag rijdt de bus door naar eindbestemming Praag.
  • Dag 3 staat in het teken van kennis maken met Praag onder leiding van een Nederlandstalige gids. In de avond dineren we in een gezellig lokaal restaurant.
  • Op Eerste Kerstdag bezoek je de Praagse Burcht. Het is vandaag de dag nog steeds het centrum van de Tsjechische natie. Het is een groot gesloten paleizen complex waar ja o.a. het Koninklijk Paleis, de Sint-Vituskathedraal en enkele fraaie pleinen vindt. In de avond geniet je van een heerlijk kerstdiner in het hotel en gaan we een gezellige avond tegemoet.
  • De Tweede Kerstdag kan je zelf indelen. We sluiten vanavond af met een gezellig kerstdiner in ons hotel.
  • Tot slot is het tijd om, na een vroeg ontbijt, de terugreis naar Nederland te starten.

Vervoer

Je vertrekt op 22 december 2023 vroeg in de ochtend vanaf een centrale opstapplaats in Didam. Je hebt ook de mogelijkheid om bij andere opstapplaatsen op te stappen. Kijk hiervoor in de deal voor alle informatie. Met een luxe touringbus vertrek je uiteindelijk rond 09:30 naar Praag. In de bus heb je voldoende beenruimte, want de onderlinge afstand is circa 85cm. De stoelen zijn comfortabel en luxe bekleed. In de bus is uiteraard ook een toilet aanwezig. Woensdag 27 december 2023 vertrek je naar een vroeg ontbijt weer richting Didam, Nederland.

Bestemming

Praag tijdens de kerstdagen is als een sprookjesachtige winterwonderland. Deze betoverende stad in Tsjechië verandert in een magische bestemming met zijn sfeervolle kerstmarkten en prachtige versieringen. Ook wel de Gouden Stad genoemd.

Tijdens de kerstperiode kun je genieten van de betoverende kerstmarkt op het Oude Stadsplein, waar kleurrijke kraampjes allerlei ambachtelijke producten en heerlijk eten aanbieden. Probeer zeker de traditionele trdelník, een zoete deegrol geroosterd boven open vuur en bestrooid met suiker en noten. Het is een echte kersttraktatie!

De Karelsbrug en de Praagse Burcht worden ook feestelijk versierd met kerstverlichting, wat een adembenemend uitzicht biedt. ’s Avonds kun je een wandeling maken langs de rivier de Moldau en genieten van de schitterende lichtjes die de stad verlichten.

Praagse kerstconcerten en kerkmisvieringen voegen een vleugje spiritualiteit toe aan de feestvreugde. En als je van shoppen houdt, kun je unieke kerstcadeaus vinden in de kleine boetiekjes en antiekwinkels in de oude stad.

Kortom, Praag tijdens de kerstdagen is een onvergetelijke ervaring vol magie, traditie en warme sfeer. Het is de perfecte bestemming om in de kerststemming te komen en te genieten van de feestelijke lekkernijen en de prachtige omgeving.

Lees meer
Kerstreis Gouden Stad Praag
/5
22 december 2023
6 dagen
Halfpension
2 personen
Vanaf p.p.
€719,00

Wanneer de prijs hoger ligt,
ben je helaas net te laat!