Wat te doen in Sevilla tijdens een stedentrip?

Plaza de España in Sevilla, Spanje

Gepubliceerd door

Ben jij van plan om binnenkort een Stedentrip Sevilla te maken? Of misschien een rondreis door Andalusië? Maar vraag jij je af wat te doen in Sevilla? Om jou te helpen hebben wij een lijstje met leuke en betaalbare bezienswaardigheden in Sevilla.

  1. Fietsen in Sevilla
  2. De Kathedraal en de Giralda toren
  3. Alcázar Paleis
  4. Flamenco optredens
  5. Maria Luisa Park (Plaza de España)
  6. Tapas tocht

1. Fietsen in Sevilla

Fietsen is een populaire activiteit in Sevilla tijdens een stedentrip. Je kan fietsend meer ontdekken van de prachtige stad dan lopend. Ook kun je meerdere activiteiten met elkaar combineren als je per fiets door de stad heen beweegt. Wanneer je dit aan het begin van je vakantie doet, weet je vervolgens ongeveer waar alles is en wordt het makkelijker om de rest van je vakantie uit te stippelen.

Er is in Sevilla veel fietsverhuur. Je kan kiezen uit een normale fiets of een elektrische fiets. Met een elektrische fiets kom je gemakkelijk op meerdere plekken.

Twee fietsende toeristen in Sevilla, Spanje

2. De Kathedraal en de Giralda toren

Als je Sevilla bezoekt, mag een bezoek aan de indrukwekkende Kathedraal van Sevilla (Catedral de Santa María de la Sede) en de iconische Giralda Toren (Torre Giralda) niet ontbreken. Deze twee architecturale meesterwerken, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, vormen het kloppende hart van de stad en bieden bezoekers een onvergetelijke ervaring.

Het bezoeken van de Kathedraal en de Giralda Toren is een reis door de tijd en de geschiedenis van Sevilla. Het is een kans om enkele van ’s werelds meest opmerkelijke architecturale en artistieke schatten te bewonderen. Daarnaast biedt de beklimming van de Giralda Toren een ongeëvenaard uitzicht op de stad, waar je de schoonheid en charme van Sevilla in al zijn glorie kunt ervaren. Kortom, een bezoek aan deze monumenten is een onmisbare ervaring tijdens je vakantie in Sevilla.

3. Alcázar Paleis

Het Alcázar-paleis (Real Alcázar de Sevilla) in Sevilla is een architecturaal juweeltje dat je niet mag missen tijdens je vakantie in deze betoverende stad. Dit paleis, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een meesterwerk van Moorse, gotische, renaissance- en barokke architectuur.

Naast de betoverende architectuur uit het Moorse tijdperk, vind je er ook prachtige tuinen met vijvers en fonteinen. Binnenin het Alcázar vind je een schat aan kunstwerken en historische artefacten. Vergeet niet om de Salon de Embajadores te bezoeken, een prachtige zaal met een indrukwekkend houten plafond. Fans van de populaire tv-serie “Game of Thrones” zullen het Alcázar herkennen als de locatie voor de fictieve Water Gardens van Dorne. Het paleis en de tuinen dienden als achtergrond voor enkele van de meest memorabele scènes in de show.

Alcazar in Sevilla, Spanje

4. Flamenco optredens

Sevilla is de bakermat van de flamenco en je kunt overal in de stad live optredens bijwonen. Flamenco is niet zomaar een dans- en muziekvorm; het is een intense expressie van emotie, passie en cultuur die diep geworteld is in de Spaanse geschiedenis. De passie en emotie van deze traditionele Spaanse dans zullen je zeker raken.

5. Maria Luisa Park (Plaza de España)

Maria Luisa Park (Parque de María Luisa) in Sevilla is een oase van groen en schoonheid in het hart van de stad. Dit betoverende park is niet alleen een ideale plek om te ontspannen, maar ook om de lokale cultuur en geschiedenis van Sevilla te ervaren. Binnen het park bevindt zich de spectaculaire Plaza de España, een van de meest iconische plekken in Sevilla. Deze halvemaanvormige plaza is omringd door een indrukwekkend gebouw met prachtige tegelmozaïeken die de verschillende regio’s van Spanje vertegenwoordigen. Het is een perfecte plek om foto’s te maken en te genieten van het uitzicht.

Het park ligt op loopafstand van andere belangrijke bezienswaardigheden in Sevilla, waaronder de Kathedraal en het Alcázar-paleis. Het is een handige plek om te beginnen of te eindigen met je verkenning van de stad.

6. Tapas tocht

Spanje staat natuurlijk bekend om zijn Tapas. Ook in Sevilla zijn er genoeg overheerlijke tapasbars te vinden. Ga buiten de gebaande paden in Sevilla, en verken een verborgen kant van de stad tijdens een avondtour langs de beste tapasbars. Leef en eet als een echte local. Het beste ga je dit avontuur met een leuke gids ontdekken. Met eens gids ga je op ontdekkingsreis naar de historische lokale bars en verborgen bodega’s van Sevilla. Je bezoek ongeveer 3 tot 5 verschillende tapas bars en proef overal de lokale specialiteiten. Dit allemaal aan de andere kant van de stad, weg van de toeristentrekkers.

Kortom, er zijn genoeg leuke bezienswaardigheden en activiteiten te bedenken tijdens je stedentrip in Sevilla! Enthousiast geworden, bekijk snel alle Sevilla deals.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest