Wat te doen in de herfstvakantie?

herfst-bos-herfstvakantie

Gepubliceerd door

De zomer is voorbij en buiten wordt het langzaamaan eerder donker en het wordt wat kouder. Dat betekent dat de herfst echt gaat beginnen. Net als de herfstvakantie die voor de deur staat. Wij hebben daarom 7 activiteiten gevonden die superleuk zijn om te doen in de herfstvakantie. In Nederland en lekker low budget. Zo kom je de herfstvakantie wel door!

1. De Boswandeling

Een beetje voor de hand liggend misschien, maar het herfstseizoen is ideaal voor een boswandeling. De bladeren aan de bomen beginnen te verkleuren net als al het andere natuur in de bossen. De paddestoelen komen weer tevoorschijn wat voor mooie plaatjes zorgt. Vaak is de temperatuur in de herfst precies goed voor een lange wandeling door het bos. Tijdens de herfstvakantie kun je verschillende bossen bezoeken. Er zijn ook hele leuke vakantieparken die in een bosrijke omgeving liggen, bijvoorbeeld Vakantiepark Dierenbos.

2. Bezoek een buitenspeeltuin

Heb je kinderen?Bezoek dan eens een van de vele buitenspeeltuinen die er zijn in Nederland. De toegang is vaak gratis of er wordt een kleine bijdrage gevraagd. Zeker wanneer het droog is, vermaken kinderen zich de hele dag. Neem voor jezelf een boek mee of vermaak je met je partner en/of vrienden. Misschien komt het kind in jezelf ook wel naar boven en speel je lekker mee. Neem als het is toegestaan een eigen gevulde picknickmand mee.

3. Maak een herfsttafel

Tijdens de eerder genoemde boswandeling kom je vast mooie gekleurde bladeren, takken, dennenappels, eikels enzovoort tegen. Verzamel ze en neem ze mee naar huis. Maak er thuis een mooie herfsttafel van

4. Knutselen met kastanjes

Met kastanjes kun je de mooiste creaties maken. Verzamel ze tijdens een leuke wandeling in de herfstvakantie. Maak ze thuis schoon zodat je ze kan gebruiken voor het knutselen. Met wat sateprikkers en wol kom je een heel eind. Wat dacht je van een langnek of een spin met spinnenweb? Prik wat sateprikkers in een kastanje en weef de wol rondom langs de prikkers.

5. Appels plukken

Bij veel boomgaarden is het mogelijk om je eigen appels te plukken. Hoe leuk is dat? Van je versgeplukte appels kun je zelf een heerlijke appeltaart bakken in de herfstvakantie. Of je maakt er een verse appelmoes van. Het kan allemaal!

6. Bezoek een Waddeneiland

Op de Waddeneilanden is het tijdens de herfstvakantie fantastisch op de stranden. Je kunt er heerlijk uitwaaien op de stranden. Kilometers langs de kust lopen met het deinende water naast je en de wind in je gezicht. Schelpen en stenen verzamelen op het strand. En je kunt natuurlijk ook altijd een fiets huren, zodat je het eiland per fiets kunt verkennen. Genoeg dingen om te doen tijdens de herfstvakantie. Zo hoef je je niet te vervelen!

7. Lauwersoog

Lauwersoog, een schilderachtig vissersdorp in Nederland, ligt aan de noordelijke kust van Groningen. Dit charmante dorp biedt een mix van natuurlijke pracht en maritieme flair. Hier ontmoeten de Waddenzee en het Lauwersmeer elkaar, waardoor het een paradijs is voor natuurliefhebbers en vogelspotters. Met uitgestrekte wandel- en fietspaden kun je de ongerepte schoonheid van dit gebied verkennen. Je heb een heerlijke camping in de buurt. Je kan dit bezoek eventueel combineren met een bezoekje aan Schiermonnikoog. Vanaf Lauwersoog vertrek de veerdienst naar Schier.

Vuurtoren Waddeneiland Herfstvakantie

Meer inspiratie nodig?

Tijdens de zomervakantie vermaken kinderen zich prima als er een aquapark aanwezig is. Lees over de 9 hotels & resorts met de beste aquaparken. En wat denk je van de Griekse eilanden bezoeken met kinderen? Wij hebben 5 Griekse eilanden voor je gevonden.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest