Wat te doen op Aruba? Hier zijn 5 leuke activiteiten op Aruba

Flamigos in het water tijdens je vakantie in Aruba

Gepubliceerd door

Zonder teveel geld uit te geven

Als je op Aruba bent, wil je natuurlijk optimaal genieten van het eiland. Herinneringen maken zonder dat het teveel geld kost. Je hebt geluk! Op Aruba heb je erg veel betaalbare activiteiten die je vakantie zoveel leuker maken. We vertellen je graag waar je deze activiteiten vind op het eiland.

Eagle Beach – Stranden van Puur Genot

Eagle Beach heeft een uitgestrekt wit zandstrand. Uitkijkend op de glinsterende zee kun je (als je het wenst) ontspannen op de schaduwrijke plekken die het strand heeft. Je kunt natuurlijk ook een duik nemen in de zee of een potje volleyballen/ badmintonnen of andere activiteiten met vrienden. Ga je rond zonsondergang heen, dan kun je de mooiste plaatjes schieten. Een eigen fotoshoot en het kost je helemaal niets. Op dit strand staan de twee bekendste bomen van Aruba, de zogenaamde fofotibomen. Leuk weetje: de kronkelende stam van deze bomen wijst altijd in de richting van het Caribisch gebied. 

Arikok Nationaal Park – Natuurlijke activiteiten Aruba

Arikok Nationaal Park is de natuurlijke schatkamer van Aruba. Ongeveer 20% van Aruba is bestempeld als nationaal park. Het park is voor veel flora en fauna de thuisbasis. Je vindt hier tevens prachtige rotspartijen, mysterieuze grotten, woeste kustlijnen en hele bijzondere fauna. Gezien de grootte van het park kun je hier de hele dag vertoeven. Je kunt er ook natuurwandelingen, onder begeleiding, maken door droge rivierbeddingen naar afgelegen baaien zoals Moro, Boca Prins en Dos Playa. Tickets voor het park kosten ongeveer 14 euro per persoon. Met de opbrengst van de ticketverkoop wordt het park van ruim 3000m2 behouden en onderhouden.

Er is één keer per maand een gratis filmavond, “Movie in the park”. Tijdens deze avond kun je gratis een film kijken in de open lucht. Een unieke ervaring voor het hele gezin.

Fofotiboom op Eagle Beach in Aruba

Oranjestad – Historie en cultuur om niet te missen

De hoofdstad van Aruba, Oranjestad, is een ware schatkist van historie en cultuur. Wandel eens door de kleurrijke straten en bewonder de architectuur, geniet van de lokale muziek en maak kennis met de lokale bevolking. Verwen je smaakpapillen door het eten te proeven bij de lokale eettentjes. Het kijken en bewonderen kost je niets. 

Natural Pool – Een natuurlijke schat

Voor een unieke en verfrissende duik moet je zeker de Natural Pool bezoeken. Gevormd door eeuwen van branding, biedt deze afgelegen een natuurlijk zwembad omringd door ruige kustlijnen en rotsen. Als je je snorkel meeneemt, kun je de onderwaterwereld verkennen. De zee zit hier gelukkig nog vol met kleurrijke vissen en koraal. En hier kun je van genieten zonder een cent uit te geven.

California Lighthouse – Zonsondergang magie

Afsluiten met een zonsondergang bij de legendarische vuurtoren van Aruba. Dit kun je zien als een kers op de taart. Het adembenemende uitzicht over de Caribische zee terwijl de zon ondergaat, is een ervaring op zich. Neem je camera mee en leg dit spektakel vast.

Aruba wacht met open armen op je. Ontdek de gratis (en goedkope) plekken op dit geweldige eiland. Pak je spullen en maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie, zonder dat het je direct een fortuin kost.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest